BIOGRAFIE

bio1.jpg
DE SOUNDMIXSHOW 

 

Meubelmaker Christ Deweer is altijd al met muziek bezig geweest. In 1990 nam hij deel aan playbackshows. Al gauw had hij door dat hij met zijn stem het kon maken als zanger en artiest.
Hij ging zingen op huwelijksfeesten, waar hij nummers zong van Helmut Lotti en Malcolm Roberts.
Christ werd bekend onder de artiestennaam Kris Wills.

In 1993 nam Kris deel aan de VTM Soundmixshow. Hiermee kwam hij driemaal op tv, en behaalde een plaats in de finale. Hij eindigde bij de top tien van de 1600 inschrijvingen. Na de finale ging de bal aan het rollen. Kris werd gevraagd voor veel opttredens in Vlaanderen en in Antwerpen.

bio2.jpg
ONTDEK DE STER

 

Een aantal jaren en veel ervaring later, is Kris Wills zijn repertoire uitgegroeid met liedjes van onder andere René Froger, Elvis Presley, Lee Towers, Tom Jones, Marco Borsato. In 1996 kwam hij terug op tv terug bij VTM bij de Ontdek de ster show. Opnieuw stootte hij door tot de finale met het nummer van René Froger "Nobody else". Na dit programma had Kris Wills bijzonder veel succes in de vele optredens die volgden in Nederland.

JIJ EN IK

 

In 1998 nam Kris Wills zelf een eigen nummer op. Hij herwerkte het nummer "On va dancer" van Gilbert Montagné en gaf het een persoonlijke touch.  Het werd "Jij en ik", wat regelmatig op de radio te horen was.

Jij en ik
La Morena

 

Twee jaar later dook Kris Wills opnieuw de studio in, waar hij het nummer "La morena" opnam.
Helemaal zelf uitgewerkt werd dit een ritmisch spaans-engels nummer dat je heerlijk laat wegdromen over zon, zee en strand.

La Morena
DJ - geluidstechnicus - presentator - zanger

 

De komende 10 jaar werkte Kris Wills als DJ, geluidstechnicus en presentator. Tijdens deze opdrachten leerde hij Nathalie kennen. Al vlug werden ze een koppel. In 2009 zagen ze hun liefde bekroond met een zoontje Benjamin.

Door zijn werk werd Kris Wills wel regelmatig gevraagd om in te vallen als zanger voor afwezige collega's.

Het momentum kwam in 2010 in Ledegem toen Paul Severs hem op de bühne riep om samen enkele duetten te zingen. De zang-microbe, die trouwens steeds was blijven smeulen, werd hierdoor plots fel aangewakkerd. Diezelfde avond werden al 2 optredens als zanger geboekt en de trein was opnieuw vertrokken.

 

Vanaf 2011 liepen de boekingen binnen. In 2014 stond Kris Wills o.a. op de affiche van TC Wimbledon in Menen in het voorprogramma van Will Tura. Kris verdiepte zich in het werk van André Hazes en besloot de Amsterdammer te coveren tijdens zijn optredens. Het werd een enorm succes.

  • Facebook - White Circle
  • Spotify - White Circle
  • Apple Music - White Circle
  • Amazon - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • YouTube - White Circle

© 2020 by KRIS WILLS

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now